NH Crosskampioenschap

Dit jaar zal er opnieuw om het Noord-Hollands Crosskampioenschap worden gestreden. De eerste Noord-Hollander met de Nederlandse nationaliteit bij de mannen (10 km), vrouwen (5 km) en de junioren voor de jongens en meisjes (5 km) mag zich een jaar lang NH Crosskampioen noemen.

Ronald Schröer en Jill Holterman kwamen tijdens de editie van 2018 als eerste Noord-Hollanders over de finishlijn.

echtpaar ongenaakbaar - kerstcross 2018

Het Noord-Hollands Dagblad zocht in 2015 uit waarom alle crossers willen uitblinken in Spanbroek:

,,Het kan de kroon zijn op je crossseizoen’’, zegt Suzan Nieman, die deze vorig jaar op haar seizoen zette. ,,Het is niet alleen een van de laatste wedstrijden, maar ook de grootste hier in de buurt. Zowel qua deelnemers als toeschouwers. Dat maakt Spanbroek uniek.’’

Pim Molenaar: ,,Het is een speciale wedstrijd. Je hebt het er met de lopers onderling vaak over. […] Het is gewoon een ander soort wedstrijd dan alle andere.” Volgens Molenaar bezorgt een zege in de Kerstcross ook aanzien. ,,Als je hier wint kun je daar het hele jaar op teren. Je plaagt elkaar er ook tijdens trainingen mee. Dan roep je bijvoorbeeld: ‘Nou, ik kan wel weer een nieuwe fiets gebruiken’’’, verwijst hij naar de hoofdprijs die klaar staat voor de winnaar van het Noord-Hollands Crosskampioenschap.

Share This