Margriet Berkhout en de Kerstcross Opmeer

Tijdens de 44ste editie van de Kerstcross Opmeer start Margriet Berkhout (26 jaar), de winnares van het Roele de Vries crosscircuit, als favoriete voor het NH kampioenschap. Wij hebben haar vlak voor de Kerstdagen kort geïnterviewd over haar deelname en doelstellingen. 

Je bent in goede vorm dit jaar en favoriet voor het Noord-Hollands crosskampioenschap, hoe heb je na een minder jaar vorig seizoen weer de goede vorm weten te vinden ?

“Ik liep voorheen alleen afstanden tot 10 km maar sinds dit jaar ben ik mij meer aan het focussen op de langere afstanden. Zo heb ik in januari mijn eerste halve marathon gelopen (Egmond) en daarna zijn er nog 3 gevolgd . Door die langere afstanden ben ik ook meer langere duurlopen aan het doen. Ik denk dat de langere wedstrijden en meer kilometers in mijn voordeel zijn! Ook ben ik vorig jaar september mijn eigen bedrijf begonnen als leefstijlprofessional (Leefstijl op Maat) wat toentertijd voor meer drukte en minder loopkilometers zorgden. De balans is nu weer meer aanwezig, dat is fijn!”

Wanneer en waar ben je begonnen met hardlopen ?

“Ik ben als pupil bij AV Nova in Warmenhuizen begonnen, ik denk dat ik een jaar of 7 was. Jarenlang heb ik meerkampjes gedaan en liep ik ’s winters altijd de crosscompetitie mee. Na wat uitstapjes bij andere clubs ben ik sinds 2 jaar weer terug bij AV Nova. We hebben nu een hele mooie trainingsgroep!”

Wat zijn je doelen voor komende jaren ?

“Mijn doelen voor de komende jaren liggen op het gebied van de langere afstanden. Zo zou ik graag de halve marathon een stuk sneller afleggen dan de huidige 1u26 die ik heb staan. Wie weet volgt er ooit nog wel een marathon? Tevens geniet ik enorm van het trainen en wedstrijden doen met de leuke groep mensen met wie ik train. Dat is nog belangrijker!”

“Maar nu eerst de Kerstcross Opmeer!!!”  aldus Magriet