Sfeerimpressie Kerstcross 2015

Foto’s van de editie 2015
Uitslagen en finishfilmpjes

 

winnaar 2015

Op tweede Kerstdag heeft Ronald Schroer Kerstcross Opmeer gewonnen. De man uit Bakkum versloeg de Marokkaan Hamid el Mouaziz.

Naast overall winnaar krijgt hij daarbij ook de titel Noord-Hollands crosskampioen. Nooit eerder wist hij van Hamid te winnen. ’15 jaar na mijn winst bij de jeugd heb ik dan nu ook mijn winst te pakken bij mijn debuut als senior in de NH Klassieker! Aldus Schroër op twitter. De zege kreeg hij overigens niet cadeau. Al na 2 km liepen Schroer en El Mouaziz los van de rest van het veld. De harde tegenwind maakte dat er een steekspel kwam tussen beide atleten. Ze wilden beide niet alleen het kopwerk doen . Op het meest drassige stuk van het parcours komen de mannen bijna ten val. Direct daarna besluit Schroer het tempo tegenwind op te schroeven. Al snel heeft hij een meter of vijftien te pakken en is de wedstrijd gelopen.

Als derde eindigde Michiel de Ruiter uit Schoorl. De Ruiter had een kleine voorsprong op Stan Niesten toen ze het laatste weiland uitkwamen. Nog 500 meter over de weg te gaan. Hij wist dat Niesten sterk was op de weg en verwachtte dat hij terug zou komen. Er volgde een majestueuze eindsprint waarbij De Ruiter 1 seconde eerder over de finish ging. Vlak daarachter werd Erik Negerman vijfde .

Ook bij de dames is er een dolgelukkig gezicht te zien.

Katinka de Jong uit Bovenkarspel werd tweede achter de Afrikaanse Derariu Debla Delesa. Met deze prachtige prestatie is zij Noord-Hollands crosskampioene geworden. Zij mag de mountainbike en de eer mee naar huis nemen. Mirjam Koersen werd derde.

Dit wedstrijdverslag is ook te lezen bij de Losse Veter!